Курс по Козметика – Еми Адемова

Добре дошли на курс по козметика с Еми Адемова в град Варна! Този курс представлява уникална възможност за всички, които искат да развият своите познания и умения в областта на козметиката под ръководството на Еми Адемова – дипломиран медицински козметик с дългогодишен опит.

Нашия лицензиран учебен център, специализиран в дистанционното обучение в курс по козметика за теоретичната част с преподавател Еми Адемова гр. Варна!

Нашата мисия е да предоставим висококачествено образование и да се уверим, че нашите курсисти получават най-добрата възможна подготовка за успешна кариера в областта на козметиката.

Онлайн курсът, който предлагаме, е създаден да бъде практичен, информативен и лесно достъпен за всички, които искат да разширят знанията си в козметичната индустрия. Нашите материали са разработени от квалифицирани експерти и инструктори с богат опит в сферата на козметиката.

Чрез нашия курс по козметика ще придобиете фундаментални познания за козметичните продукти, техните съставки, приложение и взаимодействие с кожата. Ще научите за основните процедури и техники в козметиката, както и за най-новите тенденции и иновации в индустрията.

Нашето дистанционно обучение предлага гъвкавост и възможност за учене в собственият си темп и от всяко място. С нас можете да съчетаете ученето си със семейни и професионални задължения, без да компрометирате върху качеството на вашето образование.

Възползвайте се от нашата успешна програма и започнете своята кариера в козметиката още сега. Очакваме с нетърпение да ви помогнем да постигнете вашите професионални цели и да ви дадем надежден старт в тази динамична и вълнуваща индустрия.

Вижте повече информация за курс по козметика в град Варна с преподавател Еми Адемова https://www.dalgoletiebg.com/курс-по-козметика/

Обща професионална подоготовка по Професия "Козметик", специалност "Козметика"

преподавател Еми Адемова

Отраслова професионална подоготовка по Професия "Козметик", специалност "Козметика"

Специфична професионална подготовка по Професия "Козметик", специалност "Козметика"

РАЗШИРЕНА ПРОФЕСИОНАЛНА ПОДГОТОВКА - БИЗНЕС И УПРАВЛЕНИЕ В САЛОН ЗА КРАСОТА

Финални тестове

Описание на професията "Козметик", специалност "Козметика", втора степен на професионална квалификация

Трудови дейности, отговорности, личностни качества, особености на условията на труд, оборудване и инструменти, изисквания за упражняване на професията, определени в законови и подзаконови актове (здравословно състояние, правоспособност и др.)

Козметикът с втора степен на професионална квалификация извършва следните основни трудови дейности:
• извършва козметични процедури, козметични масажи за лице и тяло, козметично почистване на лицето чрез ръчна екстракция, козметичен пилинг с козметични апарати и продукти;
• оформя и почиства вежди, оцветява вежди и мигли, поставя изкуствени мигли;
• предлага и извършва процедури за грим;
• извършва апаратно и безапаратно отстраняване на нежеланото окосмяване;
• извършва микропигментация – перманентен грим с натурални растителни оцветители, които се поставят в кожата чрез микроубождания на най-повърхностния слой;
• поставя стерилни обици от медицинска сплав с професионален уред (пистолет);
• осъществява термични и студови процедури за тяло, ръце и крака – парафинови компреси, затоплящи и/или изстудяващи;
• извършва разкрасителни, релаксиращи грижи за лице и тяло – подхранване, ексфолиация, козметични масажи, пилинг, хидратация, лифтинг, регенерация, тонизиране, грижа за чувствителна кожа, антицелулитни, релаксиращи процедури за тяло, козметична грижа за кожата на ръцете и ходилата, водни, уелнес процедури с естетичен ефект;
• извършва процедури с препарати, продукти и оборудване за козметично приложение;
• прилага подходяща и безопасна за здравето на клиента козметична услуга;
• създава индивидуална програма за поддържане на кожата;
• консултира клиентите при избора на козметична услуга и на продукти за домашно ползване;
• предоставя детайлна информация на клиента за предлаганите услуги и продукти.
В своята работа използва козметична апаратура (йонофореза, вапозон,
д`арсонвал, фриматор, ултразвук, електроепилация, радиовълни, селективна светлина, галваничен ток, мускулна електростимулация, вакуум, апаратен масаж), като спазва изискванията за качество и безопасност, определени от производителя; козметични продукти; специализирани инструменти и оборудване; работно облекло, лични предпазни средства. При използване на преформирани физикални фактори козметикът работи под контрола на лекар специалист.
Козметикът трябва да осъществява ефективна комуникация с клиентите, да проявява отговорност, комбинативност, дискретност, да има правилна преценка и умение за бърз и адекватен избор на най-подходящата услуга съобразно изискванията и предпочитанията на клиента. Ефективно да планира, организира времето и последователността на дейностите в съответствие с технологичните изисквания.
Козметикът упражнява дейността си във: салони за красота, СПА центрове, обекти за търговия с козметични продукти, фирми за търговия с апарати и инструменти за козметични дейности, круизни кораби и др.
Местата, където се предлагат услугите, трябва да отговарят на нормативните изисквания, регламентирани в Наредба № 15 от 1987 г. за хигиенните изисквания за бръснарските, фризьорските и козметичните салони, издадена от Министерството на народното здраве и социалните грижи (ДВ, бр. 77 от 1987 г.).
Работното време е с нормална продължителност в съответствие с разпоредбите на Кодекса на труда.
Козметикът трябва да спазва изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд (ЗБУТ) и да опазва околната среда; стриктно да спазва технологията на всяка услуга, гарантираща опазване здравето на клиента; да полага необходимите грижи за инструментите и за оборудването; да спазва техническите изисквания при използването на козметичната апаратура и оборудване, като осигурява годишна профилактика и сервиз на електрическите уреди и апарати за гарантиране на работа с изправна техника.
За качественото обслужване на клиентите от голямо значение са добрият външен вид и общата култура.

Възможности за продължаване на професионалното обучение

Придобилите втора степен на професионална квалификация по специалността
„Козметика“ могат да продължат обучението си за придобиване на трета степен на професионална квалификация по специалността „Организация и технология на козметичната дейност“.
След придобиване на трета степен на професионална квалификация по специалността „Организация и технология на козметичната дейност“ обучаваният може да продължи обучението си за придобиване на четвърта степен на професионална квалификация по специалността „Инструкторска дейност по козметични услуги“ от професията „Инструктор“ от Списъка на професиите за професионално образование и обучение.
Придобилите втора и трета степен на професионална квалификация по професията „Козметик“ могат да повишават и разширят квалификацията си в следните сфери: дерматокозметика – за работа в екип с дерматолози; апаратна козметика; центрове за красота, оборудвани с ново поколение козметични апарати; процедури за хармония, релакс и добро самочувствие (Wellness и SPA); професионален грим – телевизионен, моден и театрален грим. Те могат да повишават професионалните си знания, умения и компетентности чрез участие в различни квалификационни форми – обучения, курсове, семинари, конференции, специализирани национални и международни изложения, състезания, конкурси, работни срещи и други прояви, организирани от бранша.

Възможности за професионална реализация съгласно Националната класификация на професиите и длъжностите (НКПД – 2011) в Република България

Съгласно НКПД – 2011 придобилите втора степен на професионална квалификация по професията „Козметик“ могат да постъпват на работа на длъжности (професии) от единична група 5142 „Козметици и сродни на тях“, 5223 „Продавач-консултанти“ в обекти за търговия с козметични продукти или фирми за търговия с апарати и инструменти за козметични дейности, както и на други длъжности, включени при актуализиране на НКПД.
Придобилите трета степен на професионална квалификация по професията „Козметик“ могат да заемат длъжността 3339-3020 Организатор, работа с клиенти и студио и други подобни длъжности (управител на обект за търговия за козметични продукти), салон/център за красота/СПА), включени при актуализиране на НКПД.