Курс по Козметика – преподавател Бистра Георгиева

Обща професионална подоготовка по Професия "Козметик", специалност "Козметика"

преподавател Бистра Георгиева

Курсовете по Козметика са предназначени и за хора без медицинско образование.
Програмата включва всички основни неща, които козметикът трябва да знае на начално ниво.
Обучението по Козметика се извършва от козметик с висше образование, с вотра и трта степен на професионална квалификация по Професия Козметик .
✔️Обученитео по практика е присъствено
✔️Подходящ за начинаещи
✔️Обучението е индивидуално или в група до двама човека
✔️Втора степен на професионална квалификация.
Цялата информация за курса може да разгледате в основният ни сайт www.dalgoletiebg.com

Отраслова професионална подоготовка по Професия "Козметик", специалност "Козметика"

Специфична професионална подготовка по Професия "Козметик", специалност "Козметика"

РАЗШИРЕНА ПРОФЕСИОНАЛНА ПОДГОТОВКА - БИЗНЕС И УПРАВЛЕНИЕ В САЛОН ЗА КРАСОТА

Финални тестове

Описание на професията "Козметик", специалност "Козметика", втора степен на професионална квалификация

Трудови дейности, отговорности, личностни качества, особености на условията на труд, оборудване и инструменти, изисквания за упражняване на професията, определени в законови и подзаконови актове (здравословно състояние, правоспособност и др.)

Козметикът с втора степен на професионална квалификация извършва следните основни трудови дейности:
• извършва козметични процедури, козметични масажи за лице и тяло, козметично почистване на лицето чрез ръчна екстракция, козметичен пилинг с козметични апарати и продукти;
• оформя и почиства вежди, оцветява вежди и мигли, поставя изкуствени мигли;
• предлага и извършва процедури за грим;
• извършва апаратно и безапаратно отстраняване на нежеланото окосмяване;
• извършва микропигментация – перманентен грим с натурални растителни оцветители, които се поставят в кожата чрез микроубождания на най-повърхностния слой;
• поставя стерилни обици от медицинска сплав с професионален уред (пистолет);
• осъществява термични и студови процедури за тяло, ръце и крака – парафинови компреси, затоплящи и/или изстудяващи;
• извършва разкрасителни, релаксиращи грижи за лице и тяло – подхранване, ексфолиация, козметични масажи, пилинг, хидратация, лифтинг, регенерация, тонизиране, грижа за чувствителна кожа, антицелулитни, релаксиращи процедури за тяло, козметична грижа за кожата на ръцете и ходилата, водни, уелнес процедури с естетичен ефект;
• извършва процедури с препарати, продукти и оборудване за козметично приложение;
• прилага подходяща и безопасна за здравето на клиента козметична услуга;
• създава индивидуална програма за поддържане на кожата;
• консултира клиентите при избора на козметична услуга и на продукти за домашно ползване;
• предоставя детайлна информация на клиента за предлаганите услуги и продукти.
В своята работа използва козметична апаратура (йонофореза, вапозон,
д`арсонвал, фриматор, ултразвук, електроепилация, радиовълни, селективна светлина, галваничен ток, мускулна електростимулация, вакуум, апаратен масаж), като спазва изискванията за качество и безопасност, определени от производителя; козметични продукти; специализирани инструменти и оборудване; работно облекло, лични предпазни средства. При използване на преформирани физикални фактори козметикът работи под контрола на лекар специалист.
Козметикът трябва да осъществява ефективна комуникация с клиентите, да проявява отговорност, комбинативност, дискретност, да има правилна преценка и умение за бърз и адекватен избор на най-подходящата услуга съобразно изискванията и предпочитанията на клиента. Ефективно да планира, организира времето и последователността на дейностите в съответствие с технологичните изисквания.
Козметикът упражнява дейността си във: салони за красота, СПА центрове, обекти за търговия с козметични продукти, фирми за търговия с апарати и инструменти за козметични дейности, круизни кораби и др.
Местата, където се предлагат услугите, трябва да отговарят на нормативните изисквания, регламентирани в Наредба № 15 от 1987 г. за хигиенните изисквания за бръснарските, фризьорските и козметичните салони, издадена от Министерството на народното здраве и социалните грижи (ДВ, бр. 77 от 1987 г.).
Работното време е с нормална продължителност в съответствие с разпоредбите на Кодекса на труда.
Козметикът трябва да спазва изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд (ЗБУТ) и да опазва околната среда; стриктно да спазва технологията на всяка услуга, гарантираща опазване здравето на клиента; да полага необходимите грижи за инструментите и за оборудването; да спазва техническите изисквания при използването на козметичната апаратура и оборудване, като осигурява годишна профилактика и сервиз на електрическите уреди и апарати за гарантиране на работа с изправна техника.
За качественото обслужване на клиентите от голямо значение са добрият външен вид и общата култура.

Възможности за продължаване на професионалното обучение

Придобилите втора степен на професионална квалификация по специалността
„Козметика“ могат да продължат обучението си за придобиване на трета степен на професионална квалификация по специалността „Организация и технология на козметичната дейност“.
След придобиване на трета степен на професионална квалификация по специалността „Организация и технология на козметичната дейност“ обучаваният може да продължи обучението си за придобиване на четвърта степен на професионална квалификация по специалността „Инструкторска дейност по козметични услуги“ от професията „Инструктор“ от Списъка на професиите за професионално образование и обучение.
Придобилите втора и трета степен на професионална квалификация по професията „Козметик“ могат да повишават и разширят квалификацията си в следните сфери: дерматокозметика – за работа в екип с дерматолози; апаратна козметика; центрове за красота, оборудвани с ново поколение козметични апарати; процедури за хармония, релакс и добро самочувствие (Wellness и SPA); професионален грим – телевизионен, моден и театрален грим. Те могат да повишават професионалните си знания, умения и компетентности чрез участие в различни квалификационни форми – обучения, курсове, семинари, конференции, специализирани национални и международни изложения, състезания, конкурси, работни срещи и други прояви, организирани от бранша.

Възможности за професионална реализация съгласно Националната класификация на професиите и длъжностите (НКПД – 2011) в Република България

Съгласно НКПД – 2011 придобилите втора степен на професионална квалификация по професията „Козметик“ могат да постъпват на работа на длъжности (професии) от единична група 5142 „Козметици и сродни на тях“, 5223 „Продавач-консултанти“ в обекти за търговия с козметични продукти или фирми за търговия с апарати и инструменти за козметични дейности, както и на други длъжности, включени при актуализиране на НКПД.
Придобилите трета степен на професионална квалификация по професията „Козметик“ могат да заемат длъжността 3339-3020 Организатор, работа с клиенти и студио и други подобни длъжности (управител на обект за търговия за козметични продукти), салон/център за красота/СПА), включени при актуализиране на НКПД.

курс технология на бюти бизеса и маркетинг

курс технология на бюти бизеса и маркетинг

Предлагаме ви изцяло онлайн курс Технология на бюти бизнес и маркетинг

Ако искате да развиете своя бизнес след изкаран Курс по Козметика и управленска кариера специално в индустрията за красота, тогава обучението по програмата ще ви помогне да постигнете целта си по най-краткия начин.

Изцяло онлайн много подробно разработени видеа –  нагледно с примери и разбираемо обяснени казуси. Гледате ги от всяко място – телефон, таблет, десктоп и по колкото пъти желаете.

  • ✔️ 24 часов достъп
  • ✔️ 12 теми
  • ✔️ 12 видеа
  • ✔️ Практически казуси
  • ✔️ Допълнителни материали
  • ✔️ Примери от реалната практика

Съдържанието е изцяло продиктувано от нужидте на реалният бизнес с нагледни примери за реални резултати след като ги приложите. Ако искате да развиете своя бизнес и управленска кариера специално в индустрията за красота, тогава обучението по програмата ще ви помогне да постигнете целта си по най-краткия начин.

Изключително АТРАКТИВНА ЦЕНА от 78 лв.

Плащането става по банков път.

  • КАКВО ЩЕ МОЖЕ ДИРЕКТНО ДА ПРИЛОЖИТЕ ОТ ТОВА ОБУЧЕНИЕ? 🎓
  • Ще можете сами да преминете процеса от идея до реализация на работещ бизнес проект
  • Ще определите ясно кои са потенциалните ви клиенти и къде да ги търсите
  • Ще можете да приложите практически съвети как да имате полза от конкуренцията
  • Ще може да определите правилно цените на вашите услуги
  • Ще може съвсем ясно да позиционирате своята марка с цел таргетиране на точните клиенти
  • Ще сте наясно колко струва да управлявате бизнеса си и как да бъдете на печалба
  • Ще сте наясно как правилно да планирате времето си
  • Ще можете да управлявате парите си и правите финансови прогнози
  • Ще можете да планирате сами своя маркетингова кампания

При възникнали въпроси и на вайбър на този номер: 0894 822 441, 0899 982 561

За повече информация: https://www.dalgoletiebg.com/технология-на-бюти-бизнеса-маркетинг/